TEMA: obrazovanje u Hrvatskoj
2 0
Prije 138 mjeseca
Da li zbilja ima razlike izmedju fakulteta u Zagrebu, Splitu, Zadru, Osijeku, itd. ili su to samo price?? Po mom misljenju sve je to isto kad se gleda sa perspektive iz inozemstva, jer nijedan Hrvatski fakultet nije rangiran ni medju prvih 2000 u svijetu!
Uređeno 12.04.2011 09:54:04
7 5
Prije 138 mjeseca
hehe, ako se mog dekana pita mi smo u rangu sa harvardom i yaleom (nebitno koji faks), naravno, više nije dekan :D
1 3
Prije 138 mjeseca
Pa sve ovisi kakav rang gledaš. Ovaj u kojem npr. Zagrebačko sveučilište nije ni među prvih 1000 je rank prema citiranosti znanstvanih članaka. Po tom rangu su sva sveučilišta u Hrvatskoj poprilično nazadna pošto i dalje velika većina naših znanstvenih djelatnika objavljuje članke samo da bi popunili kvotu potrebnu za napredovanje.

Drugo je pitanje kakva je kvaliteta nastavnog procesa...
Uredio/la Ivan "ivanr" R. 12.04.2011 12:53:41
0 0
Prije 138 mjeseca
Problem je što ti npr na tehničkom fakultetu za kvalitetan članak treba dosta ispitivanja, analiza, istraživanja, a za to para neeeeema - i onda 99% akademika pribjegnu provjerenoj metodi prepisivanja stranih članaka, naštimavanju i izmišljanju rezultata i sl.

Općenito vrijedi pravilo - što bogatija zemlja to ima bolje fakultate jer ima love da napravi kvalitetno obrazovanje(ne kažem da je tada nužno bolji opći prosjek - npr u Americi imaš 2 - 3 super poznata, 50-tak odličnih i ostalo je tak tak). Kako ćemo mi siroti u Rvackoj imati dobro školstvo - koliko para, toliko muzike, a pare su sve pokradene :)

A nastavni plan ...joooooj to je tek bolna tema - opet isto: kako napraviti kvalitetno obrazovanje bez love? - kod nas se u sektoru obrazovanja skupljaju ili diletanti, ili tzv. turisti iz privatnog sektora koji fakultete koriste isključivo kao poligon za širenje svojih biznisa i veza. Fuj Fuj Fuj Fuj
6 6
Prije 137 mjeseca
Ja mislim da u RH jedna od stvari koja se sustavno obavlja godinama je degradacija obrazovanja i znanosti! Od toga da pljačkaju narod na knjigama, preko propadanja infrastrukture, ne ulaganja u tehnologiju, držanje za stara znanja ko da nema sutra..pa do ovih emisija na TV-u tipa big bradr...znanstvenike tjeraju van zemlje, nemaju ideju nikakvog tehnološkog razvoja i slično...Jedino što znaju je napravit trgovački centar i hvalit se kako će se tu zaposliti 1000 ljudi! pih...trgovački centri služe za perfidnu pljačku hrvatske uz maksimalnu pomoć samih obmanjenih građana...
1 4
Prije 137 mjeseca
Cilj je da postanemo kao Amerika, glup narod, kojim je lako vladati!
2 0
Prije 137 mjeseca
supermario ne znam u kojem svijetu ti zivis ali u danasnjem svijetu amerikanci vladaju svijetom, tako da jedino glup narod mozemo biti mi koji mislimo da smo najpametniji a zapravo smo stotine svjetlosnih godina iza i zapada i istoka.
Uređeno 27.04.2011 11:01:20
1 0
Prije 137 mjeseca
mene zanima nešto o medicinskom faksu i kakavje

Izjasni se... šutnja je zlato, ali ne na forumu :)
Pročitajte upute o razgovoru na forumu