TEMA: ???Žalba
0 0
Prije 111 mjeseca
Postoje li ovdje admini koji ove podatke brišu?Ovo je čisto kršenje Zakona i privatnosti.Želim da se ovo sredi
Premješteno 15.04.2011 12:26:22
1 2
Prije 111 mjeseca
Bok,
Ovdje admin kojem nije jasno što treba obrisati ???
:)
Ako mislite na brisanje broja telefona ili mobitela, nažalost nismo u mogućnosti to napraviti.
Ukratko - ako ste na našem portalu vidjeli telefonski broj koji nipošto ne smije biti tu – molimo Vas da se obratite Vašem telekom operateru..

Kako stvari funkcioniraju:
1. Imenik d.o.o. je 1. listopada 2010. odlukom HAKOM-a postao univerzalni davatelj usluga sveobuhvatnog imenika (u prijevodu centralni imenik za sve operatere – fiksne i mobilne)
2. Operateri su od tada po zakonu dužni na imenik.hr na dnevnoj bazi slati ažurirane podatke od svojih korisnika – npr. koji je broj ugašen, koji se koristi, koji je utajen tj. sakriven u imeniku od operatera itd.
3. Imenik.hr NE MOŽE SAKRITI niti jedan broj koji dobije od operatera jer za to nije nadležan i ako bi to učinio direktno bi kršio zakon!
4. Ukoliko korisnik želi sakriti svoj telefonski broj, trebao bi to zatražiti od svog operatera
5. Prema zakonu o telekomunikacijama niti jedan broj u vlasništvu pravne osobe ne može biti utajen tj. potpuno sakriven i obrisan iz imenika bilo kojeg telekom operatera (sve dok je registriran u vlasništvu pravne osobe).


Ovo je odluka HAKOM-a :
http://www.hakom.hr/userDocsImages/javnarasprava/Univerzalna%20usluga-2010_%20Imenik%20d.o.o.pdf

Zašto uopće postoji sveobuhvatni imenik?
Prvi i osnovni razlog koji je bitan nama običnim smrtnicima je jednostavnost – zašto bih morao pretraživati 5 različitih imenika kada mogu sve pronaći na jednom?

Detaljnije objašnjenje možete pročitati na nedavnom postu:
http://www.imenik.hr/moj/razgovor/tema/odakle-uzimate-podatke

Detaljnije informacije o portalu imenik.hr i o tvrtki Imenik d.o.o., možete vidjeti na ovoj stranici:
http://www.imenik.hr/imenik/onama.html
0 0
Prije 110 mjeseca
OD KUDA IKOME IDEJA DA MI IME, PREZIME, BROJ TELEFONA I KUČNU ADRESU UCRTANU NA GOOGLE MAP OBJAVI NA INTERNETU. JESTE LI VI LJUDI NORMALNI.
1 2
Prije 110 mjeseca
Poštovana,
Ukoliko želite da se vaš kontakt / kontakti više ne pojavljuje na imenik.hr, molim Vas kontaktirajte vašeg operatera i zatražite utajenje broja / brojeva. U roku od 24 sata vaši se kontakti (zajedno sa pozicijom na google karti) više NEĆE prikazivati.

Lp
0 0
Prije 110 mjeseca
Operateri su mi rekli da oni nemaju veze s tim. očito ni samni ne znaju da im se podaci šalju svakih 24 sata.

u mom slučaju ni malo nije kriv imenik.hr već tele2. kada sam sklapala ugovor s njima, na ugovor u mi je naznačeno Korisnik IZRIČITO NE ŽELI javnost podataka, ali prodavačica to nije tako i pohranila. sad sam zatražila da to promjene i nadam se da će se automatski to promjeniti i na imenik.hr.
1 2
Prije 110 mjeseca
Žao mi je zbog neugodnosti, ali mi smo dobili koncesiju na pružanje usluga centralnog imenika i nemamo pravo mijenjati / brisati podatke koje dobijemo od operatera. Nadam se da će tele2 napraviti što ste se dogovorili u što kraćem roku. Što se tiče procesa s naše strane stvari su jednstavne - pri idućem sinkroniziranju baze vaš kontakt jednostavno neće postojati u bazi tele2 i mi ga niti ne možemo prikazivati.

Lp
0 0
Prije 107 mjeseca
Ja sam slučajno danas vidio da mi se broj nalazi u imeniku..inače prebacio sam broj u tele2 mrežu i nazvao njih oni nemaju pojma...kome se obratiti da mi se makne broj iz imenika s obzirom da me nitko nije niti pitao želim li da mi se broj nalazi u imeniku... Kako kažem tele2 nema pojma i u njihovom imeniku mi nema broja, a u t-mobile imeniku mi br nikad nije niti bio iako sam bio reg korisnik...hvala
1 2
Prije 107 mjeseca
Nastojimo s odgovornim osobama u TELE2 napraviti nekakav ustaljen proces no nažalost još uvijek se događaju ovakve stvati - trudimo se popraviti komunikaciju sa svim operaterima kako se ovakve stvari više ne bi ponavlje.

Centralni imenik je relativno nova stvar i potrebno je određeno vrijeme da se sve uključene stranke (svi operateri u RH) priviknu na novonastalo uređenje.

Molim Vas javite mi na privatnu poruku vaš broj, ime i prezime i ja ću osobno uputiti vaš zahtjev u njihov IT odjel. Vi s Vaše strane slobodno možete zahtjevati objašnjenje od TELE2, ali tražite odgovorne osobe na višim razinama.
Uređeno 03.08.2011 12:54:34
0 0
Prije 107 mjeseca
Vaš kolega je na službenom mailu odgovorio slično - da bi nakon kontakta s TELE2, kad podaci kod njih budu postavljeni na privatno, i ovdje trebali biti izbrisani.

Stvar je u tome da su moji podaci kod njih već bili postavljeni na privatno i kako oni kažu, ne mogu utjecati na Vašu uslugu i micanje Vaših podataka.

Događa se da ni Vi ni oni niste sigurni tko odgovara za grešku, konkretno to nije ni bitno - stvar je u tome da nitko ne zna kako maknuti te podatke s stranice.

Molim Vas sugerirajte onda neki 3. nacin ili kontakt gdje se možemo obratiti

Hvala
0 0
Prije 107 mjeseca
Samo da javim da je Vaše osobno slanje zahtjeva u TELE2 očito upalilo.

Hvala
0 0
Prije 107 mjeseca
Poštovani, moje ime i adresa su točni ali definitivno mi nije jasno zašto tu piše broj koji niti nemam sam ikad imao (garantirano)? Ako ga nazovem kaže da taj broj nije u funkciji. Što je to? Kako to da uklonim?
1 2
Prije 107 mjeseca
Ista stvar vrijedi za točne kao i za netočne podatke. Javite Vašem operateru da su upisali krive podatke i operater će ih ukloniti. ...Osim ako je riječ o poslovnom broju neke tvrtke (broj registriran na vašu tvrtku) koja je ostala dužna tj. ima neplaćene račune. (u svakom slučaju ako kažete da broj nema veze s vama ne bi trebalo biti problema s operaterom).
0 0
Prije 107 mjeseca
Zvao sam ih. Radi seo tome da je to broj od mobilnog interneta koji opće ne može služiti za pozivanje. Rekli su da će uklonit iz imenika. Al pogledajte samo koja je to glupost, mislim ovaj imenik ćini se dosta korisna stvar, al sa netočnim brojevima može načiniti štetu. Isto tako mislim da Vama nije u interesu imati takve brojeve. Uklonite brojeve mobilnih interneta jer to nisu mobilni brojevi koje se može pozivati nego samo data brojevi, morate nešto promijeniti.
1 2
Prije 107 mjeseca
U potpunosti se slažemo, ali nažalost mi ne možemo unaprijed znati za što se broj koristi kada dobijemo podatke od operatera :(. Konstatno radimo na tome da očistimo bazu o ovakvih besmislenih podataka, no to se ne može napraviti u jednom danu.

Vi također doprinosite na ovaj način ukazujući na greške. Obavijstite svoje prijatelje i obitelj o novom servisu kako bi unaprijedili uslugu na korist cijele zajednice :) - Centralni imenik je super stvar, ali je jako bitno da svi daju svoj doprinos, ako ne zbog zajednice onda prvenstveno zbog sebe jer nitko ne želi imati krive podatke pogotovo ako se radi o poslovnim kontaktima.
Uređeno 08.08.2011 14:32:59
0 0
Prije 77 mjeseci
Poštovani,pojavio se moj broj u vašem imeniku kao i svi ostali podaci,a kod operatera je naznaćeno da je broj i podaci zatajen,kako možete bez dopuštenja objavit podatke i to još broj nije moj i ne glasi na mene

Izjasni se... šutnja je zlato, ali ne na forumu :)
Pročitajte upute o razgovoru na forumu