Komentari Antonio "Sika" S.



Koprivnica

Sa sjedištem u Koprivnici, tvrtka koja se primarno bavi proizvodnjom prehrambenih proizvoda jedna je od svijetlijih točaka hrvatskog poduzetništva. U 2007. godini Podravka je ostvarila prihod od 2,672 milijarde kuna što ju čini najvećom hrvatskom prehrambenom tvrtkom ispred Vindije i Dukata. Brand proizvod je Vegeta, univerzalni dodatak jelima koji je kao takav unikat u Europi i svijetu te širi dobar glas o Vegeti duž nemjerljivog područja... Potrebno nam je više ovakvih tvrtki i proizvoda, primoran sam reći!


Split

Iako sam naginjao ocjeni četiri, dao sam Amadeus Jeans-u trojku jer iako imaju veoma raznoliku ponudu te izrazito niže cijene naspram konkurenciji u modnoj industriji, kvaliteta robe varira te nekad ne isplati čak ni robu u vrijednosti do 100 kn. No kad pogodiš, pogodiš!


Split

Institucija hrvatskog nogometa, ovaj klub posjedije uvjerljivo najdugovječniju tradiciju te najširu navijačku bazu gotovo na cijelom Balkanu. Posljednjih godina uprave Hajduka nisu uspjele zadovoljiti apetite mnogih navijaa, međutim nešto poput Hajduka ne određuju rezultati, to je institucija čija će kolektivna euforija trajati dok je nogometa...


Split

Moram reći da sam posjetivši ovaj Nike u Splitu ostao siguran u to da se ponuda gotovo ni u čemu ne razlikuje od ponude u Zagrebu, što bi trebalo značiti da se europska ponuda počela prelijevati duž cijele Lijepe naše. Smješten na ugodnoj poziciji, može se do njega doći relativno lako.


Zadar

Relativno nova velebna dvorana za sportske događaje u Zadru, stoji za multipraktikalnu dvoranu i najljepšim od tri posljednje izgrađena sportska objekta u Hrvatskoj. Domaćin mnogim manifestacija, bilo sportskim ili kulturnim, na glasu je i kao jedina velika dvorana koja svoj rad zaključuje profitom na kraju radne godine.


Zadar

Premda nisam sklon ovom trendu nestajanja naših izvornih banaka, primoran sam pohvaliti tretman te uslugu koju imam u Otp banci. Djelatnici su veoma susretljivi, poslovnice ugodnog ambijenta te najvažnije od svega šalteri nikad ne zjape prazni.


Zadar

Caffe bar LLoyd institucija je zadarske ugostiteljske ponude. Kafić s trajanjem preko 30 godina, žarište je košarkaških ćakula te smješten u samom srcu grada, pri kraju nadaleko poznate Kalelarge. Ovdje su svi treneri zadarskih sportskih klubova gotovo "dužni" proslaviti uspjehe, no i nerijetko ih se ovdje pozove na odgovornost. Usluga je besprijekorna, kao i pogled na Sv. Donat i sama lokacija uopće. Bez Lloyda, Zadra bilo ne bi :D


Zadar

Maraska d.d., sa sjedištem u Zadru, hrvatska tvrtka za proizvodnju i prodaju likera, alkoholnih i bezalkoholnih pića. Zadrov je "brand" kako u Hrvatskoj tako i diljem Europe, mnogo pohvalnih napitaka je ova tvrtka iznjedrila kroz godine!


Zagreb

Dajem ocjenu 1, ovom takozvanom obrtu, iz jednostavog razloga što sam bio putnik u više slučajeva kad su putnici iz Gospića, u kojem spomenuta tvrtka stane putujući iz Zadra prema Zagrebu, bili primorani stajati sve do metropole, a platili su karte. Razlog je neorganiziranost te naravno, gramzivost.


Zagreb

Dajem Tele 2 kompaniji solidnu četvorku jer se pojavila kao dašak svježeg zraka u dosadašnjoj ponudi mobilnih operatera, sniživši cijene kako pretplata tako i uređaja, no i nasmijavši nas u ovo mračno doba neodoljivim reklamama!


Zagreb

Premda prvaci prve Hrvatske nogometne lige već sedmu godinu, stvar koja impresionira kod Dinama jest razvojna škola mladih nogometaša, te dobar osjećaj za "biznis" samog kluba. Ušavši u Ligu Prvaka ove sezone, napravljen je još jedan iskorak hrvatskog nogometa u Europi!


Zagreb

Zapanjen sam uljudnošću koja me zatekla u ovoj poslovnici, spomenute radnice također brzo i efikasno izvršavaju svoje dužnosti, a opet nađu vremena za klijenta nagnati da se osjeti dijelom samog establišmenta. Samo naprijed!


Zagreb

Svaka čast tvrtki Kraš na tradiciji i kvalitetnim proizvodima kroz sve ove godine, no napose radi obogaćivanja djetinjstava mnogih od nas, jer u tim zlaćanim trenucima naših života kad nam nije bilo potrebnije puno više od jednog "Bananka", Kraš je bio tu!! :D


Zagreb

Dajem ocjenu dovoljan jer smatram kako se program HRT-a srozao što zbog političkih pritisaka, što zbog konkurencije koju ima u dvama drugim državnim televizijama. Nestala su mnoga prepoznatljiva lica, a ni Dželo Hadžiselimović ne kormilari za Stranim programom kako je nekoć!


Zagreb

Lanac Konzum prodavaonica diljem Hrvatske relativno olakšava te širi izbor građanstvu bilo što se tiče prehrane, do kućnih potrepština svih vrsta. Akcije su redovite, prodavačice najčešće pristojne i uslužne.. Pogoduje i to što su lokacije ovog lanca veoma često i najbolje lokacije.


Zagreb

Solidna trojka za firmu upitne kvalitete poslovanja, dugovi su javna stvar. Ide im u prilog što je sam Zagreb veoma dobro povezan grad, noviji tramvaji su, naspram recimo onih u Nizozemskoj, veoma "up to date". S vozačima gotovo da nemate kontakta, što je pošteno prema nama i njima.


Zagreb

Atmosfera varira odveć često, kao i glazbeni izričaj kojim se koristi ovaj klub. Svojevrsno je utočište svih onih koji se ne usude pregledati širu sliku noćne scene u Zagrebu. Cijene su ni manje ni veće nego drugdje,a sam objekt prihvatljivog izgleda.


Zagreb

Jedna od boljih getaway knjižnica u Zagrebu, radi činjenice da imaju gotovo sve knjige te u tome pariraju većim knjižnicama, no za razliku od njih nude i neminovnu mir i tišinu te veoma ugodniju radnu atmosferu. Djelatnici su posve udomaćeni no na najpozitivniji mogući način.


Zagreb

Osvježenje u ponudi noćnih klubova u Zagrebu, radi lokacije tik uz trg udaljenošću pogoduje svim stranama. Glazba raznovrsna i osoblje na razini, raznovrsnim eventovima Pepermint se trudi održati poziciju naugodnijeg iznenađenja prošle sezone.


Zagreb

U Pan-Peku mi je jako fino, tamo rado odlazi u ranim jutarnjim satima poradi ukusnih pekarskih delicija donekle prisupačne cijene. Zamjerka je što imaju tendenciju prestati raditi svježe proizvode odmah po jutru, tako da se kasnije navečer u ovoj pekarni nećete okoristiti. Osoblje je pažljivo te se obraca kupcima s poštovanjem.


Zagreb

Marketinški izvanredno osmišljen klub, relativno nov, pojavio se na hrvatskoj košarkaškoj sceni prije 4-5 godina a dosad je već igrao i finale prvenstva, plasirao se u Final Four Eurochallenge Kupa... Tribine su im pune, uspjeli su u kratko vrijeme napraviti "brand" od kluba te tako fiskalno no i karizmom zasjeniti većinu od košarkaških nam prvoligaša s bogatom tradicijom. Samo naprijed.


Zagreb

Ovaj u Zadru već poznati brend noćnih objekta dolaskom u Zgreb obogatio je noćnu scenu. Iznimno moderne poslovne politike, gotovo da više privlači strance no domaće, međutim razvila se pristojna baza poklonika i među našima. Upošljava konobare rodom dilje Hrvatske, a profesionalnost je jedno od obilježja ove clubbing institucije.


Zagreb

Smatram da nešto poput ovog spomenutog Mcdonaldsa u ulici Nikole Jurišića solidno rješenje za obrok na brzinu, ako ste u prevelikoj žurbi za nešto konkretnije, međutim slažem se da isti treba držati na distanci jer se prehranjivanjem isključivo u Mcdonaldsu može doći do prekomjerne tjelesne težine i svega što život uz nju nosi. Osoblje je pristojno, sam objekt zavidne održavanosti.


Zagreb

Dakle hrana je veoma zadovoljavajuća, preporučujem jela s roštilja... Restoran je smješten blizu centra tako da je relativno pogodan mnogima što se tiče dostave,a sama dostava je brza i pouzdana!