Komentari Andrea "Deica" B.



Zagreb

Za Autoturist sam čula od prijateljice. S ovom agencijom najčešće idem na jednodnevne izlete u Graz. Cijena je povoljna, autobus je uvijek uredan i čist. Vozači su ljubazni i simpatični. Karte je potrebno kupiti nekoliko dana prije. U ponudi imaju jednodnevna putovanja i ona u trajanju od više dana i u druge europske gradove. Ured agencije i nije baš nešto uređen, no ne dajte da vas zavara, ovo je odlična i jeftina agencija!


Zagreb

Ovo je biljna drogerija u kojoj možete dobiti stručan savjet. Djelatnice su veoma uslužne, saslušat će vas i pokušati vam pomoći. Također, voljne su dati testere preparativne kozmetike odnosno krema i sl. U drugim ljekarnama i drogerijama ne vole ili ne žele (tko bi znao zašto) davati testere. Tako da možete prvo probati nešto i vidjeti da li vam odgovara i tek onda kupiti. Lavanda Mia nudi kvalitetne proizvode - od posve biljnih do medicinskih. Ponuda je stvarno zadovoljavajuća. Cijene su kao i u drugim drogerijama, možda malo niže. Ovu drogeriju sam otkrila tek nedavno, i od tad je među mojim favoritima!


Zagreb

Dućan s tehnološkom opremom koji izgleda jako loše. Ponuda je kao i izgled dućana, užasna. Proivodi su veoma loše kvalitete i kratkog roka trajanja. Konkretno, kupila sam tamo radio, mp3, slušalice i još neke stvari i ništa od toga nije potrajalo. Mp3 je bio pokvaren već kad sam ga kupila. Zamijenili su mi ga novim koji se stalno gasi. Cijene se na prvi pogled čine dosta niskim, no usporedivši ih s kvalitetom proizvoda su previsoke. Djelatnici djeluju nezainteresirano. Tako da ako vam trebaju samo baterije, cd ili slične sitnice ovo je dućan za to.


Zagreb

U ovaj dućan redovito idem u kupovinu za svog psića. Ponuda hrane, poslastica, igračaka, krevetića i robice je odlična. Tu se mogu kupiti i ribice, kunići, hrčci, kanarinci, papige, činčile, ... Cijene su niže nego u ostalim pet shopovima. Kupnjom se skupljaju naljepnice i ostvaraju određeni popusti. Životinje također mogu ući s vama u dućan i unatoč tome, sve je čisto i uredno. Ovaj Pet centar ima i malu ljekarnu u kojoj možete dobiti stručan savjet za svoju životinjicu potpuno besplatno.


Zagreb

Jako dobra pizzeria. Ponuda hrane je odlična. Vrlo je ukusna i posebna. Jela su začinjena i pripremljena bolje nego u drugim restoranima tako da je nešto viša cijena opravdana. Lokal je lijepo uređen, ima svoj ''štih'' i ugodno je biti tamo. Prostor je uredan i čist. Osoblje je uslužno i ljubazno.


Zagreb

Jedna od najljepših galerija u Zagrebu. Unutrašnjost je jednostavno predivna, vraća vas u prošlost. Lijepo je uređeno i čisto je. Ima stalan postav koji se mijenja. Ovo je najbogatija i najvažnija zbirka hrvatske umjetnosti 19. i 20 .st. Djelatnici su jako ljubazni. U sklopu galerije, na recepciji se nalazi i mali muzejski dućan gdje možete kupiti privjeske za ključeve, razglednice i olovke s motivima Moderne galerije, razne kataloge i slično. Za đake, studente i umirovljenike su ulaznice jeftinije. Svakako vrijedi pogledati!


Zagreb

Djelatnice su veoma ljubazne, uslužne i nenametljive. Cijene su povoljne, usudila bih se čak reći i niske. Kvaliteta proizvoda je dobra do prosječne, no to ovisi kako koju stvar ''potrefite''. Ponuda je sasvim zadovoljavajuća za nekoga tko nije baš zahtijevan pri odabiru. Sve je čisto i uredno.


Zagreb

Ovo je fakultet koji nudi budućnost na dlanu! Na vama je da ju uzmete. Daje odlična teorijska i praktična znanja, potiče na rad, dinamičnost i stvara osjećaj individualne vrijednosti. Profesori su korektni i spremni pomoći. Od studenata se traži da surađuju odnosno dolaze na predavanja i seminare (seminari su obavezni) i ispunjavaju ostale obveze. Atmosfera je ugodna, prijateljska, ozbiljna i radna. Ukratko, ako želite jednog dana kreirati budućnost Hrvatske (i šire) ovo je fakultet za vas!


Zagreb

Na ulazu vas uljudno dočekuje i pozdravlja zaštitar ili zaštitarka. Kad pada kiša , na ulazu se umjesto koša za kišobrane nalazi stalak na kojem su prozirne najlonske vrećice u koje se stavi kišobran i tako ga nosite po dućanu. Nama odgovara jer nema straha da će nam ga netko uzeti kad bismo ga ostavili na ulazu, a Zari još i više jer dućan neće biti mokar. No to nije sve, vrećicu vam na kišobran stavlja zaštitar. Prijateljica i ja smo krenule same to navlačit, no gospodin je inzistirao. I ostalo osoblje je uslužno i spremno pomoći pri odabiru. Kabine za isprobavanje su uvijek čiste, cijene se kreću od prosječnih do nešto viših, no sasvim opravdaju odličnu kvalitetu odjeće. Izbor robe je izvrstan. Ovo je dućan u kojem svatko može pronaći nešto za sebe - od tinejđerica, starijih gospođa do poslovnih žena. Što se načina kupovine tiče, može se platiti karticama, na rate, možete i rezervirati robu pa doći sutra po nju, ... Ukratko, u Zari je užitak kupovati i tamo se zbilja osjećate da vas poštuju kao kupca. U većini drugih dućana se naš novac ne cijeni, prodavačice se ponašaju kao da je njihovo radno mjesto posljednje mjesto gdje žele biti, a kupce tretiraju kao da smo mi tamo zbog njih, a ne one zbog nas. Zato Zari i Zarinim djelatnicima - čista petica! :)


Zagreb

Bilo kuda Megić svuda! Restoran brze hrane koji je našao svoje mjesto u većini gradova svijeta. McDonalds je sasvim u redu što se tiče cijena ako primjerice želite pojesti neki desert, popiti cappuccino. Slastice su jako ukusne i praktične za pojesti u hodu. No ako se namjeravati najesti do sitosti, tu je već druga priča. Naime, potrošit ćete dosta novaca na hranu koja jest ukusna, ali nije zasitna. 2 mcChickena, veliki pomfrit i cola držat će vas sitima ako sat vremena. Wc bi mogao biti bolji. Nikada nema papira i često je prljav i neuredan. Osoblje je jako ljubazno i pristojno. Volim ići u McDonalds, volim taj miris i one vesele boje kojima je prostor ispunjen. Dok sjedim tamo i jedem, osjećam se kao malo dijete. McDonalds kao da nas vraća u prošlost!


Zagreb

Ovo je dm u koji najčešće idem. Volim ga jer nema gužve, ima dosta velik asortiman. Imaju razne popuste na kupovinu. Ugodno je kupavati tamo i djelatnice su jako ljubazne. No ono što mi se ne sviđa su oni lažni kupci koji su zapravo neka vrsta zaštitara koji paze da netko nešto ne ukrade. Dakle, umjesto da budu neprimjetni, oni su preočiti i naporni. Kad vidim da me slijedi po dućanu dođe mi ga/ju pitam zar stvarno misli da ću ukrasti zubnu pastu i štapiće za uši?! Budimo realni, jest recesija i ljudi nemaju ni za osnovne potrebe, ali ovakve mjere se mogu poduzeti i kroz druge načine primjerice: neka postave prave kamere i osobu koja ih nadzire jer im ovo samo tjera kupce. Također, unatoč tim super paziteljima, kreme za ruke su napola potrošene, na sjenilima za oči i ruževima za usne koji nisu testeri se vidi da ih je netko isprobavao što je u biti užasno jer očekujem da ću za svoj novac dobiti nov i nekorišten proizvod. Tako da bi mogli malo poraditi na tome.


Zagreb

Njam! Tjestenine, pizze, lignje, lazanje, ... Moja omiljena pizzeria! Ponuda je odlična i raznovrsna, jela su veoma ukusna, a porcije (iako se možda ne čine tako) dovoljno velike i zasitne. Što se cijena tiče, Leonardo je zbilja pristupačan, čini mi se da je među najjeftinijima u gradu. Uređenje prostora je u redu, ništa posebno, a opet lijepo. Sve je uvijek čisto, wc je uredan i pristojno udaljen od stolova za goste. Atmosfera je opuštena, ali i pomalo intimna pošto u lokalu ima svega 30-ak mjesta. Imaju i prekrasnu terasu koja je kao stvorena za ljetne večeri. Osoblje je uljudno i uvijek uslužno. Jedino što vam se kod Leonarda može neće svidjeti jest to da ćete možda malo čekati na svoje jelo jer često zna biti gužva što je zapravo samo dokaz koliko je Leonardo omiljen i da odabirom njega jednostavno ne možete pogriješiti!


Zagreb

H&M! dovoljno je samo to reći! Definitivno im nema premca, usprkos ogromnom broju kupaca, dućan je uvijek uredan, kabine za isprobavanje također. Prodavači i prodavačice su baš onakvi kakvi bi svugdje trebali biti, veoma su ljubazni i ako ih zamolite da vam kažu gdje nešto stoji, oni će vas odvesti do te stvari (u većini drugih dućana će vam samo odbrusiti kratkim odgovorom koji vam neće pomoći da nađete to što tražite). U H&M-u postoji mogućnost rezerviranja, tako da ako nađete neku npr. majicu, a trenutno nemate dovoljno novca, ostavite ju na blagajni i date svoje prezime i sutra dođete po nju. Cijene su sasvim u redu, odgovaraju kvaliteti proizvoda. Njihove šalove, marame, sakoiće, haljine i traperice imam već godinama. To je dućan za obući se od glave do pete, lijepo i povoljno!


Zagreb

Odličan sladoled, ukusni kolači i što je najvažnije pristupačne cijene. Ugodna, obiteljska atmosfera. Prodavačice su ljubazne no nekada znaju požurivati kada je gužva što nikako ne ostavlja dobar dojam. Kad mi 7 puta kaže izvolite,a vidi da još gledam i biram i da ni sama ne znam što bih uzela (jer ipak, teško je odlučiti se između svih tih slastica :)) dođe mi da se okrenem i odem... A mogli bi malo i poraditi na uređenju. Naime, unutrašnjost lokala nije ni moderna, ali ni starinska što ne ostavlja neki osobit dojam na potrošača. Bilo bi dobro kad bi bilo više motiva iz starog Zagreba kakav je nekad bio i kada bi Vincek bio uređen u skladu s time. No sve u svemu, kolačima čista petica! Zaposlenicama četvorka.