Daleke 1954. godine u Zagrebu je osnovano poduzeće, pod imenom: ZAGREBAČKI PLAVI, u tada jedinom ugostiteljskom objektu smještenom u ulici Kralja Zvonimira 83.
To ime sve do danas je ostalo simbol Zagreba u području ugostiteljstva.
Nakon samo tri godine počinje širenje poslovanja na druge lokacije, isprva kroz manje objekte tipa buffeta i gostionica, te potom otvaranjem nekoliko restorana. Kvalitetom pruženih usluga i dobro osmišljenom ponudom poduzeće je ubrzo steklo povjerenje potrošača i obogatila gastronomsku ponudu grada Zagreba.
Daljnji razvoj poduzeća bio je usmjeren na poboljšanje kvalitete poslovanja u novim i postoječim objektima, uz stalne inovacije ugostiteljske ponude, u skladu s uočenim potrebama korisnika ugostiteljskih usluga.
ZAGREBAČKI PLAVI je u svojim restoranima zadržao tradiciju stare zagrebačke kuhinje i to od špek fileka, rajžleca, plučica na kiselo sve to specijaliteta janjetine s ražnja, pečene race s ražnja, purice s mlincima te domaćim vinima.